Minden, amit tudni kell az illóolajokról - az útmutató

oil-3006588_1280.jpg

Melyek az illóolajok tulajdonságai?

Az illóolajok segítenek a mindennapi élet kis betegségeinek kezelésében. Gyógyító hatásukon túl megelőzően működnek, stimulálva az immunrendszert, hogy a tested hatékonyabban harcoljon a bakteriális és vírusos fertőzések ellen.

A legismertebb tulajdonságok között megemlítjük az antiszeptikus tulajdonságot. Abban az időben, amikor a mikrobiális baktériumok egyre rezisztensebbekké válnak, ami azt jelenti, hogy a gyógyszeripar egyre erőteljesebb antibiotikumokat talál (ugyanakkor az immunitásunkért felelős szaprofitikus flóra egyre inkább pusztító hatású), az illóolajok valódi alternatívát kínálnak.

Hatékonyságuk valóban stabil az idő múlásával, és minden nap bizonyítják nagy hatékonyságukat, ahol egyes antibiotikumok jelenleg nem képesek eredményt mutatni.

Valójában a növények antiszeptikus tulajdonságai már évezredek óta ismertek. A férfiak így felfedezték például, hogy bizonyos fűszerek, például kakukkfű, sós vagy fahéj lelassították az ételek erjedését.

Manapság az illóolajok antiszeptikus erejét tudományosan bebizonyítják: így a kakukkfű illóolaj 5% -os vizes oldatban 4 perc alatt elpusztítja a streptococcus-ot, a staphylococcus 4-8 perc alatt, a tuberkulózis bacillusát pedig 30 perc alatt elpusztítja. 60 perc.

Mik az illóolajok?

Az ősi civilizációkból ismert és manapság tudományosan elismert illóolajok erőteljes növények természetes kivonata, rendkívüli hatékonyságúak az egészség, valamint a szépség és a jólét szempontjából. Ezek kombinálásával új aromás szinergiákat lehet kifejleszteni, amelyek tulajdonságai megfelelnek a megcélzott igényeknek, például erősítik az immunrendszert, pihenhetnek, stimulálják, ízületi és izomfájdalmakat enyhítik, a "narancshéj" hatásának csökkentése.

Élvezheti az illóolajok előnyeit, ha szigorúan betartja a használati óvintézkedéseket. Erényeik teljes kihasználása érdekében ajánlott kizárólag kemotípusos illóolajok (CT) használata, 100% tisztaságú és természetes, növénytanilag és biokémiailag meghatározott (HEBBD). Inkább az ökológiai gazdálkodásból származó illékony olajokat, a szennyezett területektől távol eső régiók vadtenyészeteit vagy a szennyezetlen vidéki területeken található hagyományos ellenőrzött növényeket használja. Az illóolajokat készítményekben használják a légkörbe történő diffúzióhoz (lásd az illóolajok diffúzióját ), szépségápolási termékekben (szűz növényi olajokkal, növényi vajjal, semleges krémekkel keverve),masszázs illóolajokkal ), fürdõben (lásd a fürdõ illóolajait ) vagy akár a konyhában ( illóolajok a konyhában ). A gyermekek részesülhetnek az illóolajokból, ha megfelelnek az adagokra vonatkozó szigorú szabályoknak és orvosi felügyelet mellett ( további információkért lásd a gyermekek számára elérhető illóolajok oldalt ).

Milyen illóolajokra van szükség az aromaterápia megkezdéséhez?

Nagyon sok illóolaj található a piacon, és gyakran nehéz megtalálni az utat, és még kevésbé tudni, melyiket vásárolja meg az alapcsalád készítéséhez. Ha csak ötre kellett emlékeznie, akkor jobb lenne, ha a teafának (Melaleuca alternifolia) illóolajat , más néven teafát nevezik, a citrom illóolaját (Citrus limonum), a palmarosa illóolaját. (Cymbopogon martinii), a finom levendula (Lavandula angustifolia) illóolaja és a ravintsara (Cinnamomum camphora L.) illóolaja :

Teafa illóolaj: fáradtsággátló, nyugtató, fertőzésellenes, széles hatástartamú antibakteriális, gombaellenes, parazitaellenes, antiszeptikus, gyógyító, tonizáló, vénás fertőtlenítő hatású. A teafa illóolaját tályogok, bőrbetegségek, üregek, légzőszervi kényelem, orrfolyásos hidegfájdalom, fiatal bőrhiányok (pattanások) jelzik. a szájnyálkahártya fertőzése (kesztyűs fájdalom), bőrfertőzés (impetigó típusú), légzőszervi fertőzések, torokfájás, korpásodás, sebek és tetvek.

Citrom illóolaj: antibakteriális, fertőtlenítő, vérvédő, emésztõ, tonizáló, májvédõ, émelygésgátló. Felfújás / felesleges gáz, hideg varázslás, nehéz emésztés, influenza-szerű állapot, fáradtság, túlsúly, tengeri betegség / mozgásszervi betegség és szemölcsök esetén javallt.

Pálmarosa illóolaj: nagy antibakteriális és fertőzésellenes, széles hatástartományú, gombaellenes, antivirális. Neurotonikus, kardiotonikus. Pozitív. Bőr- és hajregeneráló. Szabályozza a faggyútermelést, gyógyítja, zsugorítja, hidratálja.

Finom levendula illóolaj: ez az 1001 erény olaja! Ez többek között gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, fertőzésellenes, könnyű véralvadásgátló, fluidizáló, dekongesztáns, erős görcsoldó, izomlazító, antidepresszív, nyugtató, kiegyensúlyozó, nyugtató, vérnyomáscsökkentő, kardio-tonikus, gyógyító, bőrregeneráló, rovarirtó és tisztítószer.

Az illóolaj típusától függően a tulajdonságok lehetnek (nem kimerítő):

Fájdalomcsillapító (az idegeket megnyugtatva enyhíti a fájdalmat),
Antibiotikum (belső fertőzések elleni küzdelem),
Antidepresszáns (depressziós állapotok elleni küzdelem,
Gyulladásgátló (csökkenti a gyulladást),
Görcsoldó (megakadályozza és gyógyítja a görcsös fájdalmat a bélben és a méhben),
Izzadásgátló (csökkenti az izzadást),
Vírusellenes (gátolja vagy kiküszöböli a vírusokat),
Feszítő (tonizálja a szövetet),
Gyógyulás (felgyorsítja és javítja a gyógyulást),
Dezodor (csökkenti a szagokat),
Bántó (tisztítja a vért),
Emésztő (stimulálja és megkönnyíti az emésztést. Enyhíti az emésztési zavarokat),
Vizelethajtó (növeli a vizelet mennyiségét),
Gombaölő szer (megelőzi és megsemmisíti a gombás fertőzéseket),
Máj (stimulálja és tonizálja a májat),
Hipertóniás (növeli a vérnyomást),
Hipotenzív (csökkenti a vérnyomást),
Immunstimuláns (erősíti a szervezet védekező képességét a fertőzések ellen),
Nyugtató (csökkenti a stresszt és megnyugtatja az idegrendszert),
Stimuláló (növeli az energiát és felgyorsítja a mirigyek kiválasztását - adrenalin felszabadulása),
Gyomor (serkenti a gyomor emésztését, gátolja a puffadást),
Hirtelen (növeli az izzadást),
Tonik (tonizálja a testet vagy egy adott szervet),
Méh (tonizálja a méhét),
Sebezhető (felgyorsítja a gyógyulást).

Annak érdekében, hogy hatásuk legyen, az illóolajoknak behatolniuk kell a testbe (súrlódás / masszázs, belégzés, felszívódás). Ezután a vérkeringésnek köszönhetően érik el a kezelendő gócokat. A légkörben elterjedt aromák szaglási jeleket továbbítanak az agy limbikus rendszeréhez, amely képes stimulálni az „érzelmeket”. Ennek során a limbikus rendszer elrendeli az immun anyagok és hormonok előállítását.

Melyek az illóolajok különböző felhasználásai?

Diffúzió: Az elektromos diffúzornak köszönhetően az illóolaj az illóolaj mikrorészecskéit szabadítja fel a környezeti levegőbe. Terápiás hatásaik mellett a légkörben diffundált illóolajok kiküszöbölik a kellemetlen szagokat (dohány, főzés ...), újjáélesztik a környezeti levegőt és negatív ionokat hoznak. Parfümégők is használhatók, de az illóolajok melegítésével jelentősen csökkentik a hatóanyagaikat.

Lenyelés: Az illóolajok bevitelét azoknak kell fenntartani, akik jól ismerik az illóolajokat. Mindig erősen hígítsa meg őket, mielőtt ízesítőként hozzáadja őket egy tálhoz, vagy hogy étkezésként kiegészítésként be tudja őket venni.
Szintén feltétlenül tartsa tiszteletben az orvosa vagy terapeutaa által Önnek írt vényt, ha a gyógyszert gyógyászati ​​célra szánták be. Csak az "élelmiszer" illóolajok zavarhatók be. Gyakran tökéletesen helyettesítheti az illóolajok bevitelét bőrfelülettel. Tájékozódjon önmagában, és ellenőrizze, hogy orvosa megfelelő képzettséggel rendelkezik-e,

Hogyan lehet az illóolajokat tárolni?

Az illóolajok évekig megőrzik. Néhányan hajlamosak is javulni az idő múlásával (kivéve a citrusféléből kivont illóolajokat, amelyek nem tartják fenn több mint 2 évig).

Használat után szorosan zárja le a palackokat, mert az aromák párolognak a légkörben. Kerülje el a palackok fektetését, hogy az illóolajok ne kerüljenek hosszan érintkezésbe a műanyag csepegtetővel (az olajok korrozív hatásúak a műanyagra). Helyezze a palackokat hűvös helyre, és védje a fénytől.

Még akkor is, ha a palackok mindegyikéhez gyermekbiztonsági kupakkal van felszerelve, ezeket mindig elzárva tarthatjuk!

süti beállítások módosítása