5 legjobb illóolaj és azok egészségügyi tulajdonságai

chamomile-3442807_1280.jpg

Az illóolajok a hagyományos orvoslás egyéb csodálatos elemei is, amelyek nemcsak a testünkből, hanem a mentális és érzelmi részből is enyhítik a kellemetlenségeket  És mindez bizonyos gyógyszerek használata nélkül, aromás és kellemes módon.

Ezek még egy alternatíva a jólétünk eléréséhez, és ezért fogunk elmondani az illóolajok tulajdonságairól és előnyeiről, hogy közvetlenül vagy diffúzorok segítségével elkezdhesse ezeket használni.

Az illóolajok olyan lepárlók, amelyeket virágokból, gyümölcsökből és növényekből készítenek, hogy folyadékot kapjanak a növény legtisztább és legkoncentráltabb esszenciájával. Ez a folyadék az illóolaj, és csak néhány cseppre van szüksége az aromaterápiához, a bőrre vagy krémekhez való felhasználáshoz.

Az alábbiakban bemutatjuk az 5 legnépszerűbb illóolaj tulajdonságait és előnyeit.

1. Levendula illóolaj

A levendula az egyik legszélesebb körben alkalmazott és legismertebb illóolaj, amelyet a neve szerint sugallva a levendulavirágból nyernek ki. Ez egyben az egyik legváltozatosabb és leghasznosabb olaj, így soha nem maradhat ki az aromaterápiás készletből.

A levendula illóolaj előnyei többnyire pihentető hatásúak, mivel egy illóolaj természetes nyugtatóként működik. Tulajdonságai segítenek enyhíteni a stresszt, megnyugodni, pihenni és pihenni (ezért használjuk ezt annyira például a jóga gyakorlat végén).

Álmatlanság esetén a levendula illóolaj álmossá teszi. Hagyjon néhány csepp a párnán, hogy belélegezzen, amikor lefekszik, vagy vigyen be néhány cseppet a fülek mögött és a harmadik szembe.

A levendula illóolaj további előnye, hogy enyhíti a fejfájás fájdalmát azáltal, hogy az olajat finoman masszírozza az érintett területeken. Ezenkívül enyhíti a bőrbetegségeket, mint például pattanások vagy ekcéma, és ha diffúzorban használja, nagyon hasznos légzőszervi betegségek, például asztma és megfázás esetén. Ha nincs diffúzora, akkor is permetezhet vele.

2. Teafa illóolaj

A teafa illóolaja Ausztráliában őshonos és a legjobb szövetséges lesz a bőrproblémák kezelésére, mivel a teafa illóolaj tulajdonságait és előnyeit mindenféle gombák és bőrbetegségek kezelésére használják.

Mielőtt folytatná a teafa illóolaj előnyeit, tudnia kell, hogy óvatosan kell alkalmaznia, mivel a túlzott mértékű felhasználása esetén a bőrcsillapító és gombaellenes tulajdonságai irritálhatnak. Mindig ne felejtsen el keverni 2 vagy 3 csepp kevés vízzel vagy más vivőolajjal , például mandulaolajjal.

Mérsékelten használhat teafák illóolajat, hogy elpusztítsák az atléta láb- vagy gyűrűgombait, azáltal, hogy a gomba minden nap cseppje.

Ezenkívül nagyszerűen eltávolítja a hónaljat a rossz szagokról, 3 csepp kevés vízbe keverve és pamutgolyóval felhordva a területet. Emellett cseppet is tehet a bosszantó pattanásokra, amelyekről meg akar szabadulni. És ha korpája vagy tetüje van, ez a teafa illóolaj eltávolítja őket.

3. Jázmin illóolaj

Az illóolajok előnyeinek egy része az érzelmeinkre gyakorolt ​​hatása és a hangulat javulása. Az egyik, amely ebben a tekintetben a legjobban működik, a jázmin illóolaj és finom aromája . Ezt kinyerhetik a jázmin fajok, a hinduk egyik szent virágának fehér virágaiból.

Ez az egyik aromás illatos illóolaj , amelyet az illatszerben is széles körben használnak, és ez segít javítani a hangulatát, amikor kissé alacsony a jele. Néhány csepp behelyezése a diffúzorba segít megváltoztatni a stressz, félelem és optimizmus, magabiztosság és öröm érzését.

Aromája pihentető hatással is rendelkezik, és segíti a szellem felemelését, ezáltal ideális a meditációhoz vagy a jóga gyakorlásához.

A fentieken kívül a jázmin illóolaj egyéb tulajdonságai az, hogy ez természetes afrodiziákum. Aroma növeli a szexuális energiát, és csábítóbbnak érezzük magunkat, de elősegíti a korai magömlés szenvedő férfiak szexuális életének javítását is.


4. Esszenciális rózsaolaj

Egy másik kedvenc illóolaj minden időkben, amelyet illata alapján biztosan felismer, a rózsa. Amint a neve is jelzi, a nagyszámú (több mint 100) rózsafajból nyerik, bár a leggyakoribb fajta, amelyből az illóolajat kinyerik, a Damaszkusz rózsa.

A rózsa-illóolaj előnyeinek és tulajdonságainak egy részét az átható aromája adja, amely segít ellazítani a testét, és felemelni a lelkét; ennélfogva misztikusan alkalmazzák azt a különböző vallások.

De ezen kívül aromája segíthet eltávolítani a levegőben lévő kellemetlen aromákat, ha azokat diffúzorban használja, miközben a környezetet sokkal pihentetőbbé teszi. Ha stresszes és lenyűgöző napod van, akkor semmi jobb, mint fürdni rózsás illóolajjal a test pihenéséhez.

Ha kevés vízben hígítja a rózsa illóolaját, használhatja megfiatalító arcfestékként. De felhasználhatja a menstruációs görcsök és a menopauzás tünetek enyhítésére is, mivel ezek a rózsa illóolaj egyéb tulajdonságai.

5. Ciprus illóolaj

Az egyik illóolaj, amelynek tulajdonságai és előnyei enyhítik a fájdalmat, a folyadék visszatartását, szabályozzák a véráramot és relaxálják az izmokat, a ciprusfából nyert olaj. Noha ez a fa korábban használatának eredményeként halálhoz volt társítva, ma az esszenciális olajok körében nagyon népszerű friss és pihentető aromája mellett, más tulajdonságain kívül .

Ha önmagát masszírozza, akkor enyhítheti az ízületi gyulladás, reuma és görcsök fájdalmait. Ha keveri hidratáló testkrémével, ez segít javítani a varikozák megjelenését és pihentetni a lábait.

Ha orrvérzésed van, tegyen néhány csepp ciprus illóolajat egy hideg kompresszorba, és az orrára tegye, hogy megállítsa a vérzést. Ha a lábad rossz szagot bocsát ki, tegye egy tálba vízzel és néhány csepp illóolajjal a rossz szag kiküszöbölésére.

Ezek az olajok a legnépszerűbbek, de ne felejtsük el kipróbálni a létező növények és gyümölcsök illóolajainak sokféle előnyeit és tulajdonságait, amelyek nagyon jól alkalmazhatók a jólét javításában.

Az illóolajok vásárlásakor győződjön meg arról, hogy azok 100% -ban tiszta-e, mert még ha gyógynövényes vásárol is, gyakran keverve vannak olyan anyagokkal és kémiai tartósítószerekkel, amelyek mérgezőek lehetnek.

süti beállítások módosítása