A teafa illóolaja és elképesztő hatásai

busmans-tea-tree-286754_1920.jpg

Nincs olyan nő, aki ne szeretné, ha bőre, haja és körme ragyogna erővel és frissességgel! Egyszerűen nincs!

A kozmetikai eljárások gyakran (ha nem is mindig) nagyon drágák, és nem minden hölgy engedheti meg magának. Ezért vannak olyan természetes gyógymódok, amelyeket otthon is lehet használni, és amelyek nem annyira drágák.

A teafa Ausztráliából származik, és kivételes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ez egy természetes fertőtlenítőszer, amelyet az ókortól kezdve antiszeptikumként használtak a helyi törzsek Ausztráliában.

Tulajdonságai a mai napig ismertek. Miattuk használják a teafa illóolajat számos kozmetikai termékben a bőr, a haj és a körmök táplálására. Erős gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Mire használhatja a teafa illóolajat?

Pattanás

Erős fertőtlenítőszerként a teafaolaj hatékonyan elpusztítja a bőr baktériumait, amelyek pattanásokat okoznak, és nagyon jól enyhíti a pattanásokra jellemző gyulladás, viszketés és bőrpír tüneteit.

Csak vigye fel az arcára minden este tápláló krém helyett, és néhány hét múlva észreveszi az eredményt. És a faggyútermelés jelentősen csökken.

Körmök

A teafa illóolaj erősíti a gyenge és törékeny körmöket, erőt és fényes megjelenést kölcsönöz nekik. Néhány percig áztassa jegyzeteit teafaolajban. Ezt az eljárást hetente 2-3 alkalommal végezze jól tisztított körmökön.

Körömgomba

A körömgomba nagyon tartós probléma, amelyet nehéz és hosszan kezelnek. A teafaolaj ebben az esetben nagyon alkalmas segédeszköz, amely felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Alkalmazzon néhány csepp olajat minden nap lefekvés előtt.

Benőtt szőrszálak

Minden nő szembesült ezzel a kellemetlen problémával. De a teafa illóolaj jön a megmentésre. Cseppentsen belőle néhány cseppet közvetlenül az érintett területre. A bőr megpuhul és sokkal megkönnyíti a haj növekedését.

A tetvek gyógymódja

Kevesen tudják, de ez az olaj fel lehet használni orvosságként is a csúnya pestis ellen. A kisgyermekek gyakran elkapják a tetveket, így az egész család megfertőződhet. Ha ebben a kellemetlen problémában szenved, tudja, hogy a tetvek ellen nemcsak az undorítóan büdös gáz, olaj és ecet hasznos.

Kihasználhatja a teafa jótékony hatásait. Kenjen sok illóolajat a hajra, és masszírozó mozdulatokkal dörzsölje. Hagyja 5-10 percig hatni, és öblítse le.

Torokfájás

Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a teafaolaj torokfájás gyógymódjaként is használható. Soha ne igyál!

Forraljon fel vizet belégzés céljából egy fazékba, és adjon hozzá néhány csepp olajat. A főzetből felszabaduló gőzök erősen pozitív hatással vannak a torokfájásra, enyhítik az influenza és a megfázás tüneteit.

süti beállítások módosítása