Az eukaliptuszolaj előnyei

eucalyptus-flower-777903_1280.jpg

Milyen előnyei vannak az eukaliptuszolajnak?

Az eukaliptuszolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, számos eukaliptusz egészségügyi problémával. eukaliptusz többszörös olajok bronchitis , asztma , hurut a téli komikus légúti betegség kezelésében.

Az eukaliptuszolaj szintén segít a sikeres eredmények elérésében, különösen a sinusitis kezelésében. antibakteriális funkció erős mikrobával Ez végzetes.

Az eukaliptuszolaj előnyei

Hagyományosan az eukaliptuszolajat gyógyszerként használják fájdalomcsillapításra. A gyulladáscsökkentés és a légzés javításának képessége évek óta ismert. Az eukaliptuszolaj előnyei és felhasználása napjainkban gyakori, és széles körben használják kenőcsökben, parfümökben, gyógyszerekben és tisztítószerekben. Az eukaliptuszolaj az egyik legjobb illóolaj torokfájás, köhögés, szezonális allergia és fejfájás esetén.

Ennek olyan előnyei vannak, mint az immunrendszer megerősítése, a fertőzések elleni védelem és a légzés javítása.

Eucalyptus levél és illékony olaj kapott ettől a levél eukaliptuszolaj használják orvosi célokra. Használat céljából a levél főzhető, gőz lélegezhet, vagy teaként fogyasztható. Az ebből a levélből nyert olajat masszázsmasszázs és a főzés során gőzzel kenhetjük fel a bőrre.

  • Javítja a légzési állapotokat: Az összes illóolaj közül az eukaliptuszt tartják a leghatékonyabbnak a legkülönbözőbb légzőrendszerek, például krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), asztma, hörghurut, orrmelléküreg-gyulladás, megfázás, köhögés vagy influenza ellen. Orvosi szempontból ez is hasznot húzott. Az eukaliptusz illóolaj számos légzőrendszert javít, mert elősegíti az immunrendszer stimulálását, antioxidáns védelmet nyújt és javítja a légzés keringését. Az eukaliptusz megkönnyíti a légzést, mert aktiválja az orr hideg receptorait. Az eukaliptusz segít elaludni
  • Gyógyító hatás a köhögés ellen: A köhögést enyhítő eukaliptuszolaj nagy jelentőséggel bír a köhögés enyhítésében. Ezenkívül ez az olaj elősegíti az orrdugulás kinyitását, a szervezet nagyon hatékonyan eltávolítja a méreganyagokat is.
  • Sebgyógyulás: Az eukaliptusz olaj baktériumölő tulajdonságának köszönhetően antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Az eukaliptuszolajat sebek, fekélyek, égési sérülések, vágások, horzsolások és sebek gyógyítására használják. Hatékony tisztítószer rovarcsípésekre és csípésekre is. Az érintett terület megnyugtatása mellett megvédi a nyitott sebet vagy a zavaró területet a mikrobiális aktivitástól és a levegő expozíció okozta fertőzéstől is.
  • Jó megfázás és orrdugulás ellen:  Az eukaliptuszolaj vírusellenes és antibakteriális gyógyító tulajdonságai javítják a torokfájást és az elzáródásokat. A Journal of Alternative Medicine-ben 2010-ben megjelent cikkben az eukaliptuszolaj fő összetevője, az 1-8 cineol számos baktérium, vírus és gomba ellen volt hatásos. Az eukaliptuszolaj illata segít a megfázás és az influenza okozta torlódások csökkentésében is. Ezenkívül immunszuppresszív, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, fájdalomcsillapító és görcsoldó szerként működik, és enyhíti a náthát és annak különböző tüneteit.
  • Tisztítja a mellkasod: Még mindig köhög, de még mindig nem jön ki semmi a száján? Az eukaliptuszolaj nemcsak a köhögést enyhíti, hanem segít eltávolítani a nyálkát és a váladékot a torkából és az orrlyukából a mellkasából.
  • Az illóolajjal kevert belélegzett gőzök fellazíthatják a nyálkát, így könnyedén megszabadulhat a köhögéstől. Ugyanígy a mellkas dörzsölése krémmel, amely eukaliptuszolajat tartalmaz, ugyanolyan hatást fejt ki.
  • Eukaliptusz maszk zsíros bőrre: Először kb. 5 percig törölje át a bőrt uborka szeletekkel. Ezután keverjen össze egy teáskanál eukaliptuszolajat és salátalevet, majd vigye fel a bőrre és áztassa.
    Ezt az eljárást reggel és este használhatja a zsíros bőr búcsúzására.
  • A bőrszín enyhítéséhez: Cseppentsen 2 vagy 3 eukaliptuszolajat egy tál joghurtba. Ezután kenje be a joghurtot a bőrre, és várjon egy ideig, amíg meg nem tisztítja a bőrt.
  • Fehérítő maszk száraz bőrre: Keverje össze az eukaliptuszolajat, a mézet és az uborkalevet egyenlő arányban. Ezután egy ideig olvashatja a testet.
  • Harcol a fertőzés ellen: Számos tanulmány kimutatta, hogy az eukaliptuszolajnak és fő alkotóelemének, az eukaliptolnak antimikrobiális hatása van számos baktériummal, vírussal és gombamikrobával szemben. Az eukaliptusz használható aromás vagy helyileg az idegessé tévő mikroorganizmusok elleni küzdelemben. Ezért az eukaliptuszolaj egyik előnye, hogy képes erősíteni az immunrendszert. Az eukaliptusz illóolaj gombaellenes szerként is használható olyan gyakori gombás fertőzések ellen, mint a candida gomba és a köröm.
  • Fájdalomcsökkentő hatás: Az eukaliptuszolaj a bőr felszínén alkalmazva csökkenti a duzzanatot és az izomfájdalmat. A fájdalomcsillapító funkcióval rendelkező eukaliptusz nagyon hasznos a sinusitis fájdalmai esetén is. Mindezek mellett jelentősen enyhíti a fáradtság és a stressz okozta fejfájást is.
  • Légzési problémák: Az eukaliptuszolaj számos száraz levegő okozta légúti probléma kezelésére hatékony, például megfázás, köhögés, orrfolyás, torokfájás, asztma, orrdugulás, hörghurut és arcüreggyulladás. Antibakteriális, gombaellenes, antimikrobiális, vírusellenes, gyulladáscsökkentő és dekongesztív szerkezetű. Ez jó alkotórésze számos légzőszervi problémát kezelő gyógyszernek. Ha az okaliptuszolajat forró vízzel keverjük, akkor állandó hatása van a torokfájás és torokfájás kezelésére.
  • Enyhíti az ízületi és izomfájdalmat: Az eukaliptuszolaj fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítenek enyhíteni az izom- és ízületi fájdalmakat. Az American Journal of Physical Medicine and Rehabilitation-ben 1991-ben megjelent tanulmány megállapította, hogy az eukaliptuszolaj fontos élettani reakciókat nyújt, amelyek előnyösek lehetnek a fájdalomcsillapítóként való felmelegedés vagy a sportolók számára.
  • Köptető hatás: Használhatja a köptető funkciót, ha eukaliptuszolajat visz a mellkasára.
  • Lázcsillapító hatás: Az eukaliptuszolaj hűsítő hatást gyakorol a szervezetre. Ily módon lázcsillapítóként alkalmazható. Az eukaliptuszolaj hónaljra és fejre történő alkalmazása lázcsillapító hatású.
  • Enyhítse a melléküreggyulladással járó fejfájást: Frissítő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek javíthatják a mentális tisztaságot és ellazíthatják a feszült arcizmokat. Segít enyhíteni a stressz vagy fáradtság okozta fejfájást.
  • Enyhíti a fejfájást: Az eukaliptuszolaj a fejfájás egyik legfontosabb illóolaja. Mivel enyhítheti az üregekben lévő nyomást, ami nagy fájdalmat és feszültséget okozhat. Stimuláló tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek növelik a mentális tisztaságot és megkönnyítik a feszült arcizmok ellazulását, ami segít enyhíteni a stressz vagy fáradtság okozta fejfájást.
  • A megnyíló gondolatok hatása: A saját eukaliptuszolaj az olaj frissítő és tisztító tulajdonságainak köszönhető, amelyek felhasználhatók a tisztaság és a mentális energia növelésére. Az elme és az izmok relaxációs képességei mellett tisztítja a légutakat is, és segít abban, hogy több oxigén kerüljön a tüdőbe.
  • Eukaliptusz az asztma kezelésében : 1-3 csepp a mellkason, masszázs csöpögő cseppekkel, az aroma és a gőz megnyugtató hatása megnyugtatja a nyakat és tágítja az ereket. Ez több oxigént juttat a tüdőbe, és normális légzés érhető el.

 

 

süti beállítások módosítása