Az illóolajok gyógyító ereje

scent-1431053_1280.jpg

Az illóolajokat évezredek óta használják a különböző kultúrákban. Jelenleg egyre nagyobb jelentőséggel bírnak nagy egészségügyi előnyeik miatt.

Az illóolajat a növény különféle részeinek desztillációjával vagy extrahálásával nyerik. Használhatja a gyökér, a levelek, a virágok, a gyanták, a kagyló ... Nagyon koncentrálva, néhány cseppgel, nagy előnyöket kaphatunk.

Hogyan használhatjuk illóolajokat?

Helyileg:

Használhatjuk azokat bizonyos bőrbetegségek esetén, mint ezzema, psoriasis, pattanások, égési sérülések, hólyagok, foltok, korpásodás, cellulit, zúzódások stb.

A legtöbbet más olajokkal, úgynevezett vezetőkkel keverve használják, hogy elkerüljék a bőr károsodását, mivel ezek nagyon erősek. Ezek a keverékolajok lehetnek: kókuszdió, mandula, jojoba, argan, arnika, csipkebogyó olaj.

Aromaterápiás:

Az illóolajok diffúzorokkal vagy anélkül használhatók. Mindkét esetben előnyeit élvezheti annak tulajdonságai. Vizes vagy pamutkeverővel és olajjal keverve egy diffúzorral (ha nem keverjük, ne tegye közvetlenül a bőrre)

Belsőleg:

Ha egy csepp vagy két liter hozzáadunk egy liter vizet a kedvenc illóolajunkból, akkor előnyös lehet. Legfeljebb 6 csepp illóolajat adhat hozzá, az íz toleranciájától függően. Néhány nagyon erős lehet az ízlése szempontjából. Üvegtartályban tegye meg, először hozzáadva az illóolajat, majd a vizet, hogy az olaj eloszlasson a vízben.

*** Ha bármilyen betegségben szenved, konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen illóolajat lenyelne.

Az illóolajok előnyei:

1 - Növelje az energiaszintet.

Néhány olaj stimuláló hatású, növeli az agy és a sejtek oxigénellátását, csökkenti a fáradtságot. 

2 - Növeli az agy működését:

Az illóolajok idegvédő tulajdonságokkal rendelkeznek, és javítják a kognitív teljesítményt, a tanulást és az emlékezetet. Széles körben használják a szenilis demencia és az Alzheimer-kór elleni küzdelemben.

3-Antioxidánsok

Antioxidáns tulajdonságaikkal csökkentik az öregedést elősegítő szabad gyökök mennyiségét.

4-Emésztő tulajdonságok

A borsmenta és a gyömbér illóolaj emésztési tulajdonságokkal rendelkezik, elősegítve az epe előállítását a megfelelő emésztés érdekében, és enyhíti az irritábilis bél szindróma tüneteit.

5-Antibakteriális

Bizonyos illóolajok hatása ellen bizonyult a vírusok, kórokozók, baktériumok és gombák leküzdésében.

6 - Csökkentse a stresszt és a szorongást

Az aromaterápiás levendula az egyik legszélesebb körben alkalmazott nyugtató és pihentető tulajdonsága miatt. Használhatja őket lefekvés előtt, hogy elősegítse a jó pihenést.

7 - Csökkentse a méreganyagok mennyiségét a testben

A kórokozók és baktériumok eliminálására való képességének köszönhetően csökkentik a test gyulladását, amely számos betegséget okoz, pl. (IBS, Crohn betegség)

8-hormonális szabályozó

A nők esetében egyes illóolajok, például a muskátliolaj elősegítik az ösztrogének képződését, elősegítve a hormonális egyensúlyt.

9 - Harcolnak bizonyos bőrbetegségekkel

A psoriasisban, ekcémaban stb. Szenvedő emberek részesülhetnek néhány illóolaj használatából a tünetek enyhítésében.

10 - Növelje a hajnövekedést

A rozmaring, a levendula és a gyömbér illóolajok a legszélesebb körben használhatók a hajnövekedés serkentésére és a haj erősítésére.

Az illóolajok rendszeres használata sok előnnyel jár, ami nem azt jelenti, hogy nem használja őket felelősségteljesen. Próbálja meg a természetes termelésű, vegán, tiszta és fogyasztásra tanúsított termékeket használni. Ha súlyos vagy krónikus betegségben szenved, konzultáljon orvosával, mielőtt orálisan beadná őket.

süti beállítások módosítása